Disznóságok ünnepe a Szabó Tanyán

2014-03-02 20:36:59


Disznóvágással, rönkhúzással, néptánncal, népzenével zajlott szombaton a II. Gasztronómaiai Fesztivál a Szabó Tanyán a Natur Kulinárium program keretében.

A böllérversenyre harmincöt csapat jelentkezett, húsz jelentkezését tudták elfogadni azzal együtt, hogy a tavalyihoz képest megnövelték a fesztivál területét. Minden csapat nagyon készült, vidékének jellegzetes tárgyait, termékeit is hozta, hogy sátrát színesítse, karakterét megmutassa. Voltak, akik arra is adtak, hogy szép edényekből, gusztusosan tálaljanak, visszaköszöntek az őrségi edények.

–- A frissen sült disznóhúsnál nincs zamatosabb –- nyilatkozta Kovács Ferenc megyei elnök a zsűri elnökeként, és mégis: most választani kellett húsz csapat húszféleképpen elkészített finomságaiból. 1. lett Lukácsháza, 2. Döröske, 3. Szarvaskend.

A csapatszellem kiváló volt minden sátornál, a települések legjobbjaikat delegálták a versenyre

Tovább a teljes cikkhez >>>